چین چهار میلیون بشکه نفت ایران را ذخیره کرده است

پر کردن مجدد ذخایر استراتژیک نفت چین، در یک هماهنگی نادر با ایالات‌متحده برای کمک به کاهش قیمت جهانی نفت انجام می‌شود

علیرغم ادامه تحریم‌های آمریکا، گمرک چین اولین واردات نفت خام ایران را در یک سال گذشته را اعلام کرد- AFP

ورتکسا آنالیتیکس که یک مرکز ردیابی کشتی است روز پنجشنبه اعلام کرد که چین طی چند هفته گذشته نزدیک به چهار میلیون بشکه نفت خام ایران را در مخازن ذخیره دولتی در شهر بندری ژان جیانگ در جنوب این کشور ذخیره کرده است.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که قدرت‌های جهانی درگیر مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران هستند که شامل لغو تحریم‌های آمریکا بر نفت ایران هم می‌شود. پس از خروج  دونالد ترامپ از این توافق، تحریم‌ها علیه فروش نفت ایران مجددا اعمال شد.

ایران که در چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان قرار دارد، به‌شدت به درآمدهای نفتی متکی است، اما تحریم‌ها از سال ۲۰۱۸ تاکنون مانع از این شده است که این کشور به حداکثر ظرفیت تولید خود برسد.

به گزارش رویترز، به نظر می‌رسد  پرکردن مجدد ذخایر استراتژیک نفت چین، در یک هماهنگی نادر با ایالات‌متحده برای کمک به کاهش قیمت جهانی نفت انجام می‌شود که این هفته به بالاترین حد خود در هفت سال گذشته رسید.

چین قبلاً هم نفت ایران را وارد کرده است. اما این محموله‌ها در داده‌های رسمی گمرک منعکس نشده بود زیرا خریداران نگران تحریم‌های ایالات متحده هستند. 

روز پنجشنبه، علیرغم ادامه تحریم‌ها گمرک چین اولین واردات نفت خام ایران را در یک سال گذشته را رسما اعلام کرد.  بر اساس داده‌های اداره کل گمرک چین که آخرین بار در دسامبر ۲۰۲۰ منتشرشده بود، حجم واردات نفت ایران دو برابر شده بود، چین در ماه دسامبر ۲۶۰ هزار و ۳۱۲ تن، معادل ۱.۹ میلیون بشکه نفت خام از ایران وارد کرد.

یک منبع بازرگانی ارشد با اطلاع از این محموله به رویترز گفت که این محموله خاص در اواخر دسامبر به یک سایت ذخیره دولتی در ژان جیانگ منتقل شد. به گفته متخصص ردیابی کشتی  ورتکسا آنالیتیکس، این محموله برای ذخیره اضطراری در همان بندر تخلیه شده است.

او در این باره گفت: «گزارش‌هایی مبنی بر واردات نفت خام ایران قبلاً منتشر شده بود.  اکنون فکر می‌کنم چینی‌ها آشکارا در حال آزمایش هستند تا واکنش ایالات متحده را ببینند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وزارت نفت ایران به‌طور رسمی در این باره صحبتی نکرده است، اما یک مقام ارشد وزارت نفت این کشور به رویترز گفت که ایران علنا اعلام کرده صادرات نفت این کشور افزایش یافته است.  ما به دلیل تحریم‌های آمریکا به کدام کشورها اعلام نمی‌کنیم، اما چین یکی از کشورهایی است که نفت ایران را می‌خرد، این نشان می‌دهد که تحریم‌ها بی‌اثر شده است.

یکی دیگر از مقامات ایرانی هم به رویترز گفت: سیاست ما بهبود تجارت خود از جمله نفت با کشورهای غیر غربی است.

در مقابل، وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در مورد ذخیره نفت ایران در ذخایر دولتی چین و ذکر آن در داده‌های گمرک - که به‌طور موثر نقض تحریم‌های آمریکا را تایید می‌کند - گفت تحریم‌های ایالات متحده همچنان به قوت خود باقی است و اجرا خواهد شد، اگرچه واشنگتن معتقد است دیپلماسی بهترین راه برای رسیدگی به این موضوع است.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت: «ما از خریدهایی که شرکت‌های چینی از نفت ایران انجام می‌دهند آگاه هستیم. ما از اقدامات تحریمی خود برای پاسخ به فرار از تحریم‌های ایران- ازجمله کسانی که با چین تجارت می‌کنند- استفاده کرده‌ایم و در صورت لزوم به این کار ادامه خواهیم داد.»

او افزود: با این حال، ما به‌صورت دیپلماتیک با چینی‌ها در این باره صحبت می‌کنیم و فکر می‌کنیم که به‌طور کلی، این مسیر موثرتری برای رفع نگرانی‌های ما است.

اداره ملی غذا و ذخایر استراتژیک چین به درخواست برای اظهار نظر در این باره پاسخ نداد. 

به نظر می‌رسد این تلاش چین اقدامی برای کاهش قیمت نفت است. چین می‌خواهد نشان دهد که در بازار نفت زیادی وجود دارد تا به این روش بر قیمت نفت تاثیر بگذارد.

بر اساس داده‌های کشتیرانی و برآورد تاجران، واردات از ایران حدود شش درصد از واردات نفت خام چین را به خود اختصاص داده است.

بیشتر از جهان